Jeziki:
Nahajaš se: Domov< Pogoji poslovanja
Drugi artikli

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Spletna trgovina s spletnim naslovom http://www.proton-eu.com je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje Proton d.o.o., Podpeč 89Aa 1352 Preserje

Ob uporabi naše spletne strani www.proton-eu.com za nakupovanje artiklov prikazanih na spletni strani, izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne opravite nakupa preko omenjene spletne strani. Podjetje Proton d.o.o. si  pridržuje pravico do spremembe pogojev in artiklov na spletni strani http://www.proton-eu.com kadarkoli, brez predhodnega obvestila. 

Artikle prodajamo samo preko spleta!

Osebni prevzem izdelkov je možen po predhodnem dogovoru na naslovu podjetja Proton d.o.o s plačilom v gotovini ali predhodno preko predračuna na transakcijski račun podjetja Proton d.o.o.

Cene

Cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV, razen če ni navedeno drugače. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Vse cene, stanje zaloge in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi prodajalec s strani spletne trgovine Proton d.o.o.

Spletna trgovina deluje po principu kataloške prodaje. Podatki o dobavi in stanju zalog so informativne narave. Spletna trgovina Proton d.o.o. se trudi sprotno posodabljati podatke, kljub prizadevanju pa lahko pride do neskladja z dejanskim stanjem. V kolikor blago ni dobavljivo, je omogočen preklic naročila, o katerem bo kupec tudi sprotno obveščen.

Podatki

Podatki o sklenjenih naročilih so shranjeni v internem sistemu spletne trgovine. Varovanje podatkov in zasebnost je zagotovljena s strani spletne trgovine podjetja Proton d.o.o. Vneseni osebni podatki na spletni strani so potrebni izključno za pravilno izvajanje naročil, ter obvestil.  Vaši osebni podatki ne bodo uporabljeni in posredovani tretji osebi. 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Proton d.o.o. in vsi podatki na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Proton d.o.o. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje vsebine. Vse slike so simbolične.

Vračilo blaga

Omogočamo vračilo blaga v roku 14 dni od nakupa in jamčimo za vračilo vaše kupnine. V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ima kupec možnost odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo, oziroma ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe brez navedbe razloga za svojo odločitev. Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec obvesti ponudnika o odstopu od pogodbe v 14 dneh od prejema pošiljke na elektronski naslov info@proton-eu.com ali na telefonsko številko 070 51 51 50, ter ga hkrati obvesti o številki bančnega računa. Za pravočasnost oddaje odstopa od pogodbe (računa) se upošteva datum poštnega žiga to je 14 dni po prejeti pogodbi (račun). Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano, nerabljeno v originalni embalaži in v nespremenjeni količini v 30 dneh, potem ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Proton d.o.o. Podpeč 89 a, 1352 Preserje. Čebodo ti pogoji izpolnjeni, bomo kupcu vrnili kupnino, takoj ko bo to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe! Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika. Blago se vrne nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži.

Če stranka prejme neustrezno ali poškodovano blago, ga  lahko vrne v zakonskem roku 15 dni po prejemu. Blago se vrne podjetju Proton d.o.o. nerabljeno, v originalni embalaži in v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno. Celotno kupnino se v tem primeru vrne v gotovini, preko poštne nakaznice ali transakcijskega računa, najkasneje v 15 dneh od vračila blaga. 

Kupec naročenega blaga ne more vrniti v primeru, če je odprta originalna embalaža (pri računalniških programih, računalniških igrah, ter avdio in video posnetkih), ali če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek pred nepooblaščenim posegom (43. člen Zakona o varstvu potrošnikov)

Proton d.o.o. blaga ni dolžan sprejeti izven okvira garancije, če je blago poškodovano, pokvarjeno ali nepopolno, razen če je bilo blago v takem stanju že pred prevzemom s strani kupca in je le ta takoj sporočil podjetju Proton d.o.o. o pomanjkljivosti blaga. V primeru vračila mora biti priložena kopija originalnega računa.  Vrnitev blaga izven garancijskega okvira mora biti izvedena v petnajstih dneh po prejemu, kar se šteje za odstop od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga. 

Garancija

Vsi izdelki v prodaji imajo garancijo uvoznika, oziroma proizvajalca, ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja ali direktno na podjetje Proton d.o.o.  Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki mora biti priložen vsakemu izdelku, ali pa je garancija vsebovana na računu. Garancija velja ob upoštevanju navodil na garancijskem listu, ter ob predložitvi kopije računa. Garancija ne velja za: potrošni material, baterije in male akumulatorje, diskete, CD in DVD medije, video in avdio kasete, žarnice, varovalke, ipd.

Garancija ne velja za video in avdio posnetke, ter računalniške programe in računalniške igrice, če je potrošnik pretrgal varnostni pečat, oziroma pretrgal ovojno folijo ali razkril serijsko številko. Kupec je ob prevzemu dolžan blago pregledati in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti podjetju Proton d.o.o. in se dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine.

Dostava

Če stranka najde, logistično službo, ki je za njo primernejša od GLS ali Pošte Slovenije naj nas o tem obvesti, mi pa bomo poskrbeli, da bomo po izbrani dostavni službi poslali izdelek. Stranka ima pravico da izbere logistično službo v kolikor naroča izdelek težji od 50 kg in se prevzemni center logistične službe nahaja v Ljubljani oz. njeni bližnji okolici.

Po plačilu dostave si pridržujemo pravico, da iz različnih razlogov za dostavo izberemo drugo logistično družbo, oziroma izdelek dostavimo sami. Stranko v nobenem primeru, po že plačani poštnini ne bomo bremenili z dodatnimi stroški poštnine.

Plačilni pogoji

Plačilo je možno po predračunu preko transakcijskega računa, po povzetju ali z gotovino ob prevzemu.

Pri izbranem plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na naslovu kupca. Pri plačilu po povzetju, se obračuna strošek pošiljanja in plačevanja po aktualnem ceniku objavljenem na spletni povezavi: http://www.proton-eu.com/dostava_in_dobava.html

Pri izbranem plačilu po predračunu, vam bomo po elektronski pošti poslali predračun s plačilnimi podatki. Ko plačilo predračuna prispe na naš račun, steče postopek dobave v dogovorjenem roku. Za artikle, pri katerih je rok dobave daljši od 15 dni, je plačilo po predračunu edini možen način plačila!

Možnost napak

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak na spletni strani. Morebitne napake poskušamo čim hitreje odstranjevati.

Mobilni tel., e-pošta

Gradbena mehanizacija